دستور پخت آش شولی
نوشته شده توسط : زهرا جعفرزاده

یزد‌ی‌ها آش شولی را حدود ۱۰ تا ۱۱ صبح و برای باز شدن اشتهایشان می‌خورند، اما برای مردم دیگر شهرهایی که به تقلید از آنها شولی را طبخ می‌کنند، این آش یک پیش‌غذای خوش عطر و رنگ است. در استان یزد شولی را با شلغم هم درست می‌کنند، اما در این مطلب طرز تهیه آش یزدی را با چغندر و به روش سنتی به شما آموزش می‌دهیم. اگر این آش را با چغندر یا شلغم آماده کنید رنگ آن به سبزی خواهد زد و اگر برای تهیه‌اش از لبو استفاده کنید، رنگ آش‌تان قرمز خواهد شد. پس اگر به چغندر دسترسی ندارید از پختن از آش خوشمزه صرف نظر نکنید و به جای آن سراغ لبو بروید.

سبزی آش و اسفناج یک کیلو

چغندر ۲ عدد

پیاز ۲ عدد

نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری

آرد ۱/۵ لیوان

عدس ۱ لیوان

روغن

نمک.فلفل .زردچوبه

سرکه

طرز تهیه آش شولی :

سبزی ها را تمیز کنید و پس از شستن ، داخل آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود. سپس خرد کنید.

چغندر را پس از شستن ، پوست کنده و به صورت خلالی خرد کنید و بعد ،با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود.

عدس را بشویید و به همراه سبزی خرد شده داخل چغندر نیم پز شده بریزید تا با هم بپزند.

در این فاصله نعنا داغ و پیاز داغ را به همراه کمی زردچوبه آماده کنید.بعد از پخت چغندر با سبزی ها و عدس ، نصفی از پیاز داغ آماده شده را به آنها اضافه کنید.

و بعد از چند قول زدن یک لیتر آب جوش داخل آش بریزید.آرد را هم با یک لیتر آب مخلوط کنید و هم بزنید تا آرد حل شود.

سپس کم کم به داخل آش بریزید و خوب هم بزنید تا آرد گلوله نشود. و غلظت آن شبیه به سوپ شود.

بعد از اضافه کردن آرد بقیه پیاز داغ ( البته مقداری را برای تزیین بر میداریم ) نعناداغ ، سرکه و نمک و فلفل را اضافه میکنیم  و بعد از چند قول زدن آش را از روی حرارت برمیداریم.

اگر آش شما خیلی غلیظ شد به آن بازهم آب جوش اضافه کنید.

اگر هم از طعم سرکه خوشتان نمی آید میتوانید از هر مقدار رب انار ،داخل آش استفاده کنید.

مواد لازم

حبوبات شامل نخود،لوبیا سفید، لوبیا قرمز، عدس (از هر کدام بجز عدس مقداری ولی عدس بیشتر)

آرد گندم حدود یک  کیلو

سبزی آش یک کیلو (شامل تره،جعفری،اسفناج یا برگ چغندر )

سرکه سفید به مقدار لازم

چغندر قند به مقدار لازم

نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه

سیر سرخ شده

پیاز داغ فراوان

نعناع داغ

دستور پخت 

حبوبات را می پزیم. چغندر خرد شده را هم می پزیم.

ابتدا پیاز تفت را می دهیم. بعد زردچوبه و نعناع اضافه می کنیم کمی که تفت خورد آب می ریزیم تا جوش بیاد.

بعد حبوبات پخته شده و چغندر قند پخته را اضافه میکنیم و سبزی خورد شده را نیز می ریزیم تا با هم کمی پخته تر شوند.

در این فاصله آرد را با سرکه مخلوط کرده تا به شکل گلوله های ریز در حد قند در بیاید برای این کار باید سرکه را کم کم اضافه کنیم تابه شکل خمیر در نیاید.

بعد آرد را به قابلمه در حال جوش اضافه می کنیم. کم کم بریزید که آش سفت نشه.

بعد زیر شعله را کم می کنیم تا آرام جا بیفتد. نمک و فلفل و کمی سیر تفت داده را هم اضافه می کنیم.

پس از پخت، شولی یزدی را در طرف مورد نظر سرو کرده و با سیر و نعنا داغ تزیین می کنیم.

نکات تکمیلی در مورد آش شولی

آش شولی جزو غذای محلی - سایر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
آش شولی را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .





:: بازدید از این مطلب : 17
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: